Uitstraling

Functioneel en decoratief

maandag 04 juni 2018 | Advies

Verschil tussen pvc en laminaat

Twee kunststof vloeren, laminaat en PVC. Maar wat is nou het verschil tussen die twee? We leggen het uit.

Wat voor vloer je laat leggen hangt helemaal af van jouw interieureisen. Wat vind je belangrijk aan een vloer, behalve het uiterlijk? Moet het geluiddempend zijn of vochtbestendig? Als je dat inzichtelijk hebt, kun je kiezen voor een vloer die het beste bij jouw wensen past.

Wat is PVC?

PVC is een kunststof vloer die lang meegaat en recyclebaar is. PVC zorgt voor geluidsvermindering ten opzichte van laminaat. Ook kan PVC met vloerverwarming gecombineerd worden. De stroken of tegels worden direct op de ondervloer gelegd, daarbij is een goed egale vloer belangrijk, zodat er geen oneffenheden doorgedrukt worden.

De dessins lijken sterk op hout en de vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden. Vocht is ook geen probleem, PVC kun je zelfs in de badkamer leggen. De dessins zijn uiteenlopend, zo is er PVC dat op hout lijkt, op beton of op tegels, met voelbare structuur.

Wat is laminaat?

Laminaat heeft als drager MDF (geperst hout) en een toplaag van kunststof. Tijdens het laminatieproces worden deze twee samengesmolten tot vloerplanken. Laminaat wordt vaak gekozen vanwege de prijs-kwaliteitverhouding. Laminaat is wat gehoriger dan PVC, maar een deel is te ondervangen met een goede ondervloer.

Laminaat is qua uiterlijk gelijkend op hout, dankzij de fotoprint die gebruikt wordt bij de maak van de vloerdelen.

Tegenwoordig zijn er ook soorten laminaat die geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming. Maar laminaat is minder vochtbestendig dan PVC.

Koop je een vloer bij M interieur Stoffering in Soest, dan heb je geen omkijken naar het hele legproces. Je wordt ontzorgd. Wij meten de vloer in, egaliseren het geheel, leggen het voor je en dragen de verantwoordelijkheid voor de afwerking en het resultaat. Neem gerust contact met ons op.