Uitleg

Gemakkelijk in onderhoud

woensdag 04 juli 2018 | Advies

Verschil tussen pvc en vinyl op je vloer uitgelegd

Ben je op zoek naar nieuwe vloerbedekking in je huis of kantoor, maar is er twijfel tussen PVC en vinyl? We leggen je graag de verschillen tussen PVC en vinyl uit, zodat jij een goede afweging kan doen om je woondromen waar te maken.

PVC en vinyl zijn allebei kunststof vloerbedekkingen met vele pluspunten. Beide vloeren zijn stil en comfortabel. Daarbij is het onderhoud van beide vloeren heel gemakkelijk, lekker zorgeloos.

PVC is duurzaam

PVC staat bekend als erg duurzaam. Bij vinyl varieert het niveau van duurzaamheid, omdat het afhangt van de slijtlaag en de kwaliteit van de vinylstroken. Bij een vloerenspecialist kunnen ze daar meer over voorlichten.

Qua lopen is PVC comfortabel, omdat het zachter en warmer is dan laminaat. Vinyl is nog weer zachter dan PVC. Dat voelt comfortabel, maar het betekent ook dat er sneller afdrukken in blijven staan. De reden daarvan is dat vinyl aan de onderkant schuim heeft en dus zacht is. PVC is aan de onderzijde hard en daardoor dus steviger.

Vloerverwarming bij vinyl en PVC

Bij beide vloerbedekkingen is het gebruik van vloerverwarming mogelijk. Bij vinyl is het echter wel afhankelijk van de dikte van het materiaal. Het is dus verstandig dit goed na te vragen.

PVC heeft gezien de levensduur een prima prijs. Bij vinyl schommelen de prijzen nogal eens. Die schommelingen hebben onder meer te maken met de kwaliteit van het product. Een kenner kan je de verschillen in vinyl uitleggen.

Zowel vinyl als PVC kun je het beste laten verlijmen in je woning. Zo ligt het stil en wordt het stil in huis, want beiden werken geluiddempend. Wel is het belangrijk dat de ondergrond helemaal glad is.

Vloerenspecialist in Soest

Koop je een PVC- en vinylvloer bij M interieur Stoffering, dan heb je geen omkijken naar het hele legproces. Met ons vakmanschap zorgen wij voor een vloer met uitstraling in je huis. Wij meten de vloer in, egaliseren het geheel, leggen het voor je en dragen de verantwoordelijkheid voor de afwerking en het resultaat. M interieur Stoffering is vloerenspecialist in de regio Soest en Amersfoort. Neem gerust contact met ons op.