Maak je keuze

Verrassend visgraat

maandag 08 april 2019 | Advies

5 tips om de juiste visgraatvloer te kiezen

Met een visgraatvloer kies je voor dynamiek op de vloer. De in visgraat gelegde vloer is een mooie basis voor elke woonstijl.

Tip 1: De visgraatvloer is geschikt voor elke woonstijl.

Ooit stond de visgraatvloer gelijk aan klassieke huizen en interieurs. Dat is al lang niet meer zo. Een in die typische driehoeksvorm gelegde vloer zorgt een instant klassieke sfeer, maar laat zich ook prima combineren met een moderne stijl.


Tip 2: Kies het type visgraat dat bij je past.

De visgraatvloer is waarschijnlijk de oudste manier van houten vloeren leggen en stamt al uit de zestiende eeuw. Een vloer gelegd in dat patroon sloot mooi aan bij zigzagelementen in de bouwstijl van die tijd, en was al snel populair. Een visgraatvloer wordt gevormd van rechthoekige houten plankjes. De Hongaarse punt (of Chevron) is zo mogelijk nog chiquer. De plankjes zijn in verstek gezaagd en vormen zo een perfecte punt. Mooi, maar de visgraat geeft net wat meer dynamiek op de vloer.


Tip 3: Onderzoek de diverse producten waarmee je een visgraat kunt uitvoeren.

Een PVC-vloer is heel geschikt voor het leggen van een visgraatvloer. De nieuwste generatie PVC-planken zijn niet van echt hout te onderscheiden. Daarnaast is PVC onderhoudsvriendelijk en geschikt voor vochtige ruimtes.


Tip 4: Laat je goed informeren over de do’s en dont’s van een visgraatvloer

Wie kiest voor een visgraat gelegde vloer, doet er goed aan het volgende te bedenken. Een massief houten visgraatvloer en vloerverwarming verdragen elkaar niet goed. Een visgraatvloer van PVC is wel te combineren met vloerverwarming.


Tip 5: Schakel een Vivante vakman in voor het leggen van een visgraat vloer.

Het leggen van een visgraatvloer is een kunst op zich. Een kleine afwijking in het begin kan zorgen voor een kier aan het einde. Het is aan te bevelen om een vakman in te schakelen voor deze klus.


Maak een afspraak bij ons in de winkel zodat wij jou kunnen adviseren en jouw vloer op kunnen meten voor het beste resultaat.