Somfy elektrische bediening

Houd inbrekers buiten

maandag 06 augustus 2018 | Advies

Inbrekers buitenhouden met raamdecoratie

Zorgeloos van je vakantie genieten? Dan is inbraakpreventie wel van belang. Raamdecoratie is een van de hulpmiddelen die kunnen bijdragen aan een veiliger huis. We geven je deze en meer tips om de dief buiten de deur te houden.

Goed hang- en sluitwerk is heel belangrijk wanneer je op vakantie gaat. Betrouwbare buitenverlichting is ook geen overbodige luxe, dieven zitten niet te wachten om in de spotlights te staan.

Goede band met de buren? Dan is het een optie hen te vragen je huis een beetje in de gaten te houden. Het is in ieder geval verstandig te melden dat je een poosje weggaat.

Veel mensen hebben de goede gewoonte het huis schoon achter te laten als ze op vakantie gaan, lekker opgeruimd en blinkend schoon. Echter, zo lijkt het niet alsof het huis bewoond is en inbrekers letten hierop.

Als je regelmatig de post laat weghalen en het licht achter een tijdschakelaar zet, lijkt het al meer alsof de bewoners gewoon aanwezig zijn. En de meeste mensen wonen niet in een volledig opgeruimd huis. Een leeg koffiekopje en wat geopende post in het zicht, kunnen indringers ook op het verkeerde been brengen en hen laten denken dat je er gewoon bent.

Somfy

Elektronische raamdecoratie kan bijdragen aan de bescherming van je spullen. Dankzij het merk Somfy zijn volledige scenario’s in te stellen. Zo kunnen de plisségordijnen ’s avonds gesloten en ’s ochtends geopend worden. Doe de gordijnen dicht en open alsof je het zelf doet.

Je kunt zelfs een app op je telefoon downloaden waarmee je de raamdecoratie op afstand kan bedienen. Zo kun je de ene avond alles om de beurt om 22.00 uur sluiten en de andere avond om 23.30 uur. Dan is er ook geen vast patroon herkenbaar.

Wil je meer informatie over Somfy? Kom gerust eens langs bij M interieur Stoffering. Wij zijn specialisten op het gebied van raamdecoratie in de regio Soest en Amersfoort.