Advies voor vloer

Op zoek naar rust in huis

maandag 04 juni 2018 | Woonstijlen

Maak het stiller in huis met de juiste vloer

Welke vloer dempt het geluid in huis? Lawaai in je woning kan als storend ervaren worden. Je zit niet op gestommel van boven te wachten als je beneden net zachtjes een muziekje op hebt gezet. Wanneer je op het punt staat te genieten van de rust en een goed glas wijn, heb je graag stilte om je heen.

Aandacht voor de juiste vloer kan helpen bij de vermindering van geluid in je huis. Welke vloeren een geluiddempende werking hebben, leggen we hier graag uit. Tapijt is uiteraard heel stil. Deze vloerbedekking is ook warm en zacht, maar voor sommigen niet de meest voor de hand liggende keuze binnen een druk bestaan. Om vlekken en kruimels te verwijderen, moet je namelijk iets meer doen dan even een dweil erover halen.

Binnen onze collectie vind je ook diverse harde vloeren. Welke vloeren kun je als geluiddempend beschouwen? PVC en laminaat zijn niet de meest stille vloeren. Een goede geluiddempende ondervloer draagt bij aan geluidreductie, maar haalt niet al het geluid weg. PVC is wel stiller dan laminaat.

Stil in huis met vinyl en linoleum

Wil je echt relaxen in de stilte? Vloeren die echt bijdragen aan de rust in huis, zijn vinyl en linoleum. Wat zijn dit voor vloeren en hoe stil zijn ze? Vinyl is een kunststof en lijkt in samenstelling op PVC, maar qua geluiddemping gaat dat niet op. Vinyl is in vergelijking met PVC zacht, soepel en verend. Dit materiaal dempt daardoor trillingen, onder meer van geluid.

Recyclebare vloer

Wil je de stilte meer ecologisch en milieuvriendelijk aanpakken? Linoleum wordt gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen zoals hars, jute en lijnolie. Dit materiaal staat eveneens bekend als zeer geluiddempend.

Een tip: zelfs als je heel handig bent, is het toch verstandiger dit soort vloeren door specialisten te leggen. Het is een behoorlijk secuur werkje namelijk, waarbij er echt niks per ongeluk op de ondervloer moet liggen. Vivante Homan is in de regio Nieuwerkerk aan de IJssel en Rotterdam specialist op het gebied van vloeren en het leggen ervan. We helpen je graag verder in onze showroom in Nieuwerkerk aan de IJssel .