Prachting wit

Maak het licht en luchtig

woensdag 20 juni 2018 | Styling

Elegant witte raamdecoratie in een witte inrichting

Lijkt een interieur met veel wit jou koud en klinisch? Dat is niet nodig. Een witte inrichting kan juist een elegant statement weergeven. Een smaakvol wit interieur zorgt eveneens voor rust en ontspanning.

Wit is een ideale basiskleur, een neutrale kleur waar je daarnaast van alles kunt toevoegen. Je kunt een sprekende kleur als tegenhanger in een wit interieur verwerken, zoals koningsblauw voor een chique uitstraling. Of je kunt werken met een accentkleur die op bepaalde plaatsen terugkomt. Dat kan een zachte kleur zijn, maar een felle sprekende kleur combineert ook prima met wit.

Een rond kleed en fluwelen kussens

Om een wit interieur niet saai te maken, maar wel wit te houden, is het mooi om met verschillende vormen en materialen te werken. Voor het raam kun je witte plisségordijnen hangen in combinatie met luchtige lichte inbetweens. Probeer ook verschillende tinten wit tegen elkaar aan. Ook in de verdere inrichting kun je daarmee spelen, ga bijvoorbeeld voor een rond kleed, vierkante velvet kussens en witte houten fruitschaal of vaas in een bijzondere vorm.

In een chique ogend wit interieur is het mooi om te werken met rijke stoffen en materialen. Denk aan goudkleurige elementen, marmer en fluweel om de uitstraling compleet te maken.

Ruimtelijk, schoon en koel

Voordelen van wit is dat het ruimtelijk lijkt. Wit wordt geassocieerd met fris en schoon. Daarbij is het voor het raam ook nog eens warmtewerend, terwijl je prachtig gefilterd licht binnenkrijgt.

Elegante witte raamdecoratie kan dus bijdragen aan een chique en elegant interieur. Denk aan prachtig geplooide plisségordijnen, of als je meer isolatie wenst, dupligordijnen om de warmte van de zon goed buiten te houden.

Korting op raamdecoratie

Vivante Homan is in de regio Nieuwerkerk aan de IJssel en Rotterdam specialist op het gebied van raamdecoratie. Je bent van harte welkom eens binnen te lopen en onze stalen te bekijken. We hebben momenteel een mooie actie: 20% korting op alle raamdecoratie van het Vivante label.