Rijke kleuren

Voel je fijn in dit interieur

woensdag 29 augustus 2018 | Styling

Hotel chique als trend in je interieur

‘Hotel chique’ is de naam van de nieuwe trend van Vivante, specialist in vloeren en raamdecoratie. Een interieur dat stijlvolle luxe uitstraalt, kenmerkt deze trend. Het zet een sfeer neer waarbij warmte en uitstraling in balans zijn.

Een hotel geeft de bezoeker meestal een prettig gevoel. De kleuren, de rustige inrichting, de rijke kleuren en de glimmende details zorgen voor een luxe uitstraling die rust en kwaliteit ademt. Een plek waar je ontspanning zoekt en vindt.

Rijke stoffen

Voor ‘hotel chique’ wordt gebruikt gemaakt van fijne, rijke, luxe stoffen. Een voorbeeld is de stof Kemron, een luxe-uitziende stof die soepel en mooi voor het raam valt.

Op de vloer in een rustige inrichting kan een luxe tapijt of vloerkleed liggen dat rijk is aan prints. Een voorbeeld hiervan is Desso & Ex for home tapijt, die wij in de collectie hebben. De gelaagde patronen geven een woonruimte een luxe statement.

Lekker aan de voeten

Liever een rustiger tapijt in een mooie en diepe kleur? Dan is tapijt Caresio een goede optie. Deze voelt heerlijk aan je voeten en past prachtig in de trend ‘Hotel chique’.

De ramen kun je aankleden met luxe-ogende overgordijnen en stijlvolle inbetweens. Als het maar de rust en weelde van een hotelkamer uitstraalt met luxe stoffen in warme diepe kleuren. Je kunt hierbij denken aan velvet, een warme stof die ook het geluid mooi filtert.

De kleuren die je veel ziet in de hotelsferen zijn zwart en verschillende tinten rood en roze. Donkerblauw, goud en groen passen ook goed in deze stijl.

Voor extra glans kun je in je interieur gebruik maken van messing accenten. Messing kwam een paar jaar geleden terug in het interieur en heeft aan faam gewonnen, het is immers nog steeds terug te vinden in de huidige trends.

Ook de keuze voor marmer zie je terug in de trend ‘Hotel chique’, een luxe steensoort die gelijk geassocieerde wordt met rijkdom en weelde.

Zitje of sofa

Houd de inrichting verder rustig en creëer bijvoorbeeld een klein zitje, net zoals in een hotel. Of ga voor een mooie luxe sofa.

Meer informatie over vloerbedekking en raamdecoratie nodig? We helpen je graag op weg. We hebben een passie voor wonen en inspireren je graag. Kom gerust eens langs bij Vivante Homan. Wij zijn specialist op het gebied van raam en vloer. Maak een vrijblijvende afspraak voor meer advies.