Inspiratie

Jaag je woondromen na

maandag 04 juni 2018 | Inspiratie

Nieuwe raamdecoratie of vloer nodig? Wij geven acht ideeën ter inspiratie.

Ben je op zoek naar een verrassend, stijlvol en eigentijds interieur? Wanneer je een nieuwe vloer, gordijnen of raamdecoratie wil kopen, is het handig vooraf wat ideeën op te doen. We geven je graag acht tips om inspiratie op de doen en je woondromen waar te maken.

Tips voor vloer en raam

  • Leg alles vast op beeld. Dus maak foto’s en filmpjes van alle inrichtingen met uitstraling en verrassende elementen die je ziet. Sla ze op in een apart mapje, dan kun je naderhand gemakkelijk er doorheen bladeren.
  • Denk breder dan alleen het product dat je zoekt. Kijk niet alleen naar raamdecoratie of vloeren, want het gaat om het totaalplaatje. Je wilt namelijk dat dit plaatje perfect is.
  • Zoek op internet naar actuele beelden die jij smaakvol vindt. Dit doe je door bijvoorbeeld ‘interieurtrends’ met het betreffende jaartal in te tikken. Bijvoorbeeld ‘interieurtrends najaar 2018’. Bekijk ook eens beelden op Pinterest.
  • Zet woonprogramma’s op televisie aan. Op de beeldbuis zijn diverse woonprogramma’s te volgen. Ook daar zijn ze op de hoogte van de laatste trends.
  • Behalve programma's zijn er ook de nodige tijdschriften op het gebied van interieur. Als je de mooiste plaatjes uitknipt en opplakt, ontstaat er een prachtig moodboard die helemaal bij je smaak past.
  • Kijk om je heen wanneer je op bezoek bent. Welke kleuren vind je mooi en waarom? Welke combinaties van kleuren of dessins spreken jou aan? Welke emotie brengt het mee: krijg je er energie van of brengt het juist rust? Past dit bij de sfeer die je zoekt?
  • Bezoek woonwinkels en woonboulevards. Daar kun je de producten echt zien, voelen en uitproberen. Dat zorgt voor een hele andere beleving.
  • Maak een wandeling door het bos, langs het water en door de wijk. Welke kleuren en elementen geven jouw een goed gevoel. Is dit ook te integreren in je interieur? Als je bijvoorbeeld veel van hout houdt, is dat dan ook een goede optie voor je vloer? Of houd je alleen van de kleur van hout en is PVC dat op hout lijkt, helemaal passend?

Ga met je verzamelde informatie vervolgens op pad en bezoek een specialist die je verder kan helpen. Iemand die met aandacht naar je interieur kijkt en die weet wat wel en niet met elkaar te combineren is. Vivante Homan is specialist op het gebied van raam en vloer in de regio Nieuwerkerk aan de IJssel en Rotterdam. Je bent van harte welkom om binnen te lopen.