Maak je keuze

Verrassend mooie vloeren

vrijdag 22 november 2019 | Advies

Voor elke slaapkamer een juiste vloer

Het is nog maar zo’n twintig jaar geleden dat wij onze slaapkamers vooral gebruikten om in te slapen. We besteedden daarom niet al te veel aandacht aan de inrichting daarvan. Veel meer dan een bed en een paar praktische kledingkasten kwam je er dan ook meestal niet tegen. Tegenwoordig is de slaapkamer veel meer een soort wellnessruimte geworden waar we tijd nemen om te ontspannen: lekker languit op bed een filmpje kijken, yoga-oefeningen doen of je huid verzorgen.

Het interieur van onze slaapkamers is daarmee veel belangrijker geworden. De juiste keuze voor een vloer hoort daarbij. Voor wie een onderhoudsarme vloer wil die gemakkelijk is schoon te houden, blijft een laminaat- of pvc-vloer een wijs besluit. Maar in de slaapkamer gelden ook andere criteria.

Zo zou je in de slaapkamer ook juist kunnen kiezen voor het warme en comfortabele van tapijt: wel lekker aan je voeten als je uit bed stapt. Tapijt dempt bovendien geluid goed. Prettig als je partner nog slaapt en jij alvast opstaat om je aan te kleden, dat je dat zachtjes kunt doen.

Tapijt is een goede oplossing voor bovenstaande wensen op het gebied van geluid en comfort. Bovendien oogt het zachter en warmer en zorgt het direct voor een knusse sfeer die past bij een ruimte om in te relaxen. Er zijn veel opties voor tapijt in de slaapkamer, van hoogpolig tot een kortgeschoren afwerking.

Laat je adviseren in onze winkels over alle mogelijkheden en de beste keuze voor jouw slaapkamer.