Lekker gemakkelijk

Domotica op je raamdecoratie

woensdag 24 oktober 2018 | Advies

Raamdecoratie bedienbaar via domotica

Gemak dient de mens. Automatiseren gebeurt overal om ons heen. Ook op het gebied van raamdecoratie is er inmiddels heel veel mogelijk. En dat is niet alleen handig, het is ook stijlvol. Het valt onder de noemer ‘domotica’ wat eigenlijk het automatiseren van je huis inhoudt: ‘domus’ is Latijn voor huis.

Mogelijkheden raamdecoratie

We vertellen je graag wat meer over de mogelijkheden van bedienbare raamdecoratie en geven je graag aan wat de voordelen ervan zijn.

Met bedienbare binnenzonwering laat je naar eigen wens licht binnen of zoek je de privacy op, vanuit je luie stoel. Je zou je raamdecoratie namelijk met een app kunnen bedienen via je telefoon of tablet.

Lichtinval via de app

Daarbij is het mogelijk om verschillende scenario’s in te stellen. Stel je wilt dat je jaloezieën iedere ochtend om 07.00 uur open gaan: dat kan. Op die manier kun je een heel dagprogramma instellen, waar je uiteraard altijd gemakkelijk op kunt inbreken.

Wat zijn de voordelen van domotica op je raamdecoratie?

  • Het is gewoon heel handig om je raamdecoratie vanuit je luie stoel te bedienen. Zit je televisie te kijken en schijnt de zon in je scherm? Dan doe je de binnenzonwering heel gemakkelijk dicht. Zit je een spannend boek op de bank te lezen en schuiven de wolken voor de zon? Met een druk op de knop heb je meer licht in je woonkamer.
  • Je hebt geen koordjes meer. Er kan dus niks in de knoop raken en het ziet er strakker uit.
  • Elektrische bediening is veiliger dan het gebruik van koordjes. Er hangt niks waarin kinderen verstrikt kunnen raken.
  • Je kunt goed inspelen op veranderende weersomstandigheden op afstand. Stel het blijft heel zonnig terwijl je dat niet had verwacht. Dan kun je waar je ook bent de zonwering dicht doen.
  • Het kan inbrekers op afstand houden. Doordat raamdecoratie ook in te stellen is of te bedienen is, terwijl je elders bent, lijkt het alsof er iemand thuis is.

Meer advies over domotica voor je raam?

Wil je meer weten over domotica op het gebied van raamdecoratie? Vivante Homan is in de regio Nieuwerkerk aan de IJssel en Rotterdam specialist op het gebied van raamdecoratie. We vertellen je graag meer over alle mogelijkheden.