Inspiratie

Perfectie in raamdecoratie

maandag 04 juni 2018 | Woonstijlen

Welke soorten raamdecoratie zijn er te koop?

Ben je op zoek naar de beste ideeën voor raamdecoratie voor je woonkamer? Raambekleding heeft zowel een esthetische als functionele werking. Daarom heeft raamdecoratie een behoorlijke vlucht genomen de laatste jaren. Ook de keuze in is flink uitgebreid.
We leggen hier de verschillende soorten raamdecoratie uit. Alle soorten zijn in diverse stijlen verkrijgbaar, van chique tot authentiek en van botanisch tot landelijk.

Alle raamdecoratie op een rij

  • Rolgordijn: Een oprolbaar gordijn. Een rolgordijn kan op verschillende manieren gemonteerd worden zoals tegen het plafond, binnen een kozijn of op het kozijn.
  • Duorolgordijn: Een rolgordijn bestaande uit twee lagen stoffen over elkaar met transparante en niet- of minder transparante banen. De stoffen zijn over elkaar te verschuiven, waardoor je perfect de lichtinval en privacy kunt regelen.
  • Vouwgordijnen: Deze gordijnen kun je op en neer laten bewegen. Als je meer lichtinval wil, trek je het gordijn omhoog, hierbij vouwt de stof zich op.
  • Jaloezieën: Lamellen die je kunt kantelen om de lichtinval te regelen. Er zijn zowel horizontale als verticale jaloezieën. Bij horizontale lamellen kun je het geheel optrekken zodat er niets voor je raam hangt. Bij verticale lamellen kan dit als een gordijn open- en dichtgeschoven worden.
  • Plisségordijn:: een gordijn waarvan de stof zigzag geplisseerd is dat wil zeggen dat er plooien in gesteven stof zijn aangebracht. Je kunt het gordijn optrekken, net als vouwgordijnen en jaloezieën.
  • Dupligordijn:: lijkt wat op een plisségordijn, maar bestaat uit twee laagjes stof die zich als een harmonica naar boven toe kunnen opvouwen. Als een dupligordijn naar beneden hangt, zie je aan de zijkant een honingraatstructuur ontstaan. Deze houden lucht vast, waardoor het gordijn isolerend werkt.

Kom kijken en ervaren

Wil je de raamdecoratie zien en voelen? Kom dan naar Vivante Bekenkamp Laren, specialist op het gebied van smaakvolle zonwering voor binnen in de regio Hilversum, Bussum en Laren. Onze passie voor mooie materialen en de kunst van het perfect afwerken helpen jou een statement in je inrichting te maken.