Maak je keuze

Verrassend mooie vloeren

maandag 04 juni 2018 | Advies

Advies om de juiste vloer te kiezen

Met de goeie vloer maak je een statement in je interieur. Je wil comfort en stijl en zoekt naar een balans. Welke vloer kies je in je huis? We geven je graag een aantal tips om een goede afweging te maken.

Wil je een harde of zachte vloer? Overweeg de voor- en nadelen van een harde vloer ten opzichte van tapijt. Tapijt is de meest zachte en warme vloerbedekking, maar het verwijderen van een vlek is wel wat bewerkelijker dan bij een harde vloer. Bij Vivante Bekenkamp Laren kunnen we je wel van alles vertellen over de beste reinigingsproducten van tapijt.

Heb je gekozen voor een harde vloer, dan kun je de hardheid van die vloer onder de loep nemen. PVC, vinyl en linoleum zijn allebei zachter en warmer dan laminaat, waarbij vinyl het zachtst is. Dat voelt prettig aan, maar je moet wel opletten voor beschadigingen.

Vloer in wc of badkamer?

Waar leg je de vloer? Niet alle vloeren zijn bijvoorbeeld geschikt in natte ruimtes zoals de badkamer. Bij PVC en vinyl is dat echter geen probleem, omdat dit kunststof vloeren zijn die heel goed waterdicht gemaakt kunnen worden.

Wat heb je te besteden? Vloeren zijn er in vele soorten, maten, kwaliteiten en prijsklasses. Vinyl heeft over het algemeen een prettig prijskaartje, maar let daarbij goed op op de kwaliteit. Het ene vinyl is het andere vinyl niet. Bij Vivante Bekenkamp Laren lichten we je graag hierover voor.

Duurzame groene vloer

Speelt milieubewustheid een rol in jouw denken? Dan is linoleum een hele goede optie, mits deze een keurmerk heeft. De grondstoffen voor deze vloer zijn allemaal natuurlijke zoals hars en jute. De vloer is daarmee ook biologisch afbreekbaar.

Hoelang wil je met de vloer doen? Elk type vloer heeft een eigen duurzaamheid, het hangt daarbij ook af van kwaliteit. Een heel duurzame vloer is linoleum, deze kan lang meegaan.

En dan is er nog gewoon de vraag: wat vind je mooi op je vloer? Want zoveel smaken, zoveel vloeren. Wil je een effen vloer, een houtlook vloer of een dessin? Moet de vloer opvallen of juist niet? Als je hier niet uitkomt, helpen de stylisten van Vivante Bekenkamp Laren je graag op weg.